POD TOPLARJEM PO DOMAČE

»POD TOPLARJEM PO DOMAČE«


Kulturno društvo Podgrad bo s svojo moško vokalno skupino pripravilo nepozaben večer, posvečen velikanu slovenske narodno zabavne glasbe - Lojzetu Slaku. K sodelovanju so povabili tudi TD Zalog, saj je organizacijski zalogaj precej velik in zahteven.

V TD Zalog smo se temu povabilu z veseljem odzvali in prepričani smo, da bo to večer, ki nam bo še dolgo ostal v nepozabnem spominu.

Moška vokalna skupina »Sotočje«, ki že 18. leto deluje v okviru Kulturnega društva Podgrad pri Ljubljani, šteje 7-9 članov in goji raznolik repertoar ljudskih in umetnih pesmi slovenskega in drugih narodov. Umetniški vodja je Matjaž Prah. Skupina vsako leto prireja tematske letne koncerte, ki jih v poletnem času izvede na prostem v okviru domače vasi ali bližnjih krajev. So zelo priljubljeni in dobro obiskani. Program letošnjega koncerta z naslovom »POD TOPLARJEM  PO DOMAČE« bodo posvetili skladbam legendarnega tria Lojzeta Slaka in ansambla Fantje s Praprotna. Izvedli ga bodo v petek, 7. junija 2013 ob 19. uri pod kozolcem - toplarjem na  kmetiji Pri Fležarju v Podgradu, v prijetnem vaškem okolju ob Ljubljanici. Pri njihovi predstavitvi bodo sodelovale še nekatere druge glasbene in folklorne skupine, s katerimi Sotočje goji kulturno-umetniško sodelovanje: ansambli »Skala«, »Šrangarji«, »Vrhovi«, »Viža« in »Navihanci«  ter del folklorne skupine »Tine Rožanc«, skupno preko 60 nastopajočih.

Prireditev bo povezoval radijski napovedovalec Jure Sešek. Vstop na prireditev bo prost.

Po prireditvi bo v zgodnjepoletnem večeru še družabno srečanje, namenjeno druženju in utrjevanju stikov med nastopajočimi in obiskovalci. Seveda bo to tudi priložnost za ples in prepričani smo, da se boste lahko »do sitega« naplesali. Kopica odličnih muzikantov bo zagotovo pripravila nepozaben večer. Za vse obiskovalce bo organizirano brezplačno parkiranje. Za hrano in pijačo bomo tudi dobro poskrbeli.

 

Kulturno društvo Podgrad               in                  Turistično društvo Zalog
Dr. Viktor Grilc                                        Dušan Levičnik

1369246058_pod_toplarjem_tisk.pdf