"UREJENOST" JAVNIH POVRŠIN V ZALOGU 2005

"UREJENOST" JAVNIH POVRŠIN V ZALOGU  2005

 

Turistično društvo Zalog s svojim delovanjem skuša opozarjati na urejenost okolice. Prepričani smo, da si krajani to zaslužimo. Vsekakor pa kot turistično društvo želimo vsem, ki nas naključno ali pa tudi načrtno obiščejo, omogočiti, da v kraju začutijo urejenost, prijaznost in gostoljubnost.

Ker premoremo malo, kar naključnim turistom lahko ponudimo, je vsaj tisto, kar imamo, zelo pomembno. Urejenost okolice je tukaj zagotovo velikega pomena, saj ljudje to opazijo in si tudi dobro zapomnijo. Vtise odnesejo s seboj, domov. Doma s svojimi bližnjimi veliko govorijo o izletu, dopustu,...

Če naletijo na packarije, je to za nas kljub trudu klavrna propaganda. Mnogokrat, ko smo potovali v tuje kraje, smo domov prinašali vtise o čudoviti pokrajini, naravi, dobri hrani, prijaznih ljudeh.  Nikoli pa nismo pozabili kritizirati, koliko je smeti vsevprek, kako je nekaj smrdelo, kako je izven mest vse razmetano, neurejeno,... Še mnogo tega bi se dalo najti.

Ravno tako pa tudi obiskovalci naših krajev svoje vtise prenašajo naprej. TD Zalog s takšnimi posnetki in dopisi lastnikom želi, da se takšne packarije odpravijo, ker nikomur ne morejo biti v ponos.

Na posnetkih so predvsem zanemarjene javne površine, za katere je težko najti pametno razlago, zakaj je tako.

Posnetki so iz leta 2005 in v tem času so se nekatere stvari začele spreminjati na bolje.