SANACIJA DIVJEGA ODLAGALIŠČA PRI SATURNUSU

SANACIJA DIVJEGA ODLAGALIŠČA PRI SATURNUSU 2006

 

Turistično društvo se je lotilo sanacije divjega odlagališča ob makadamski cesti nasproti Saturnusa. Pomagali smo si s strojem in velikimi tovornjaki, ki so natovorjeno nesnago odpeljali na deponijo. Pri izkopavanju in natovarjanju smo ugotovili, da je odvrženo zelo veliko materialov, ki jih vrtičkarji na vrtovih v bližini ne potrebujejo več.

Neodgovorno in nedopustno ravnanje dela vrtičkarjev, ki ne razumejo, da smeti, folije, PVC posod, salonitk, praznih sodov, ki so še do včeraj hranili deževnico za zalivanje, ne morejo preprosto odvreči v bližnjo grapo. Nevestno odlaganje kazi okolico, onesnažuje okolje in vode. Resnično nerazumno ravnanje zapriseženih vrtičkarjev, ki jim je toliko do čiste in doma pridelane zelenjave. Sramota!

Stroški sanacije so bili visoki, pokrilo pa jih je TD Zalog. Kot v posmeh prizadevanjem so vrtičkarji že v nekaj dneh na očiščeno mesto zopet pričeli dovažati plevele, kamenje in nesnago.

Tako smo tudi v letu 2009 in 2010 s tega mesta odpeljali nekaj prikolic svinjarije. Sramota in norčevanje iz nas in okolja.

Upamo, da bomo v prihodnje uspeli fotografirati kakšnega "naravovarstvenika", ki nam omogoča, da spomladi ne ostanemo brez dela na čistilnih akcijah.

Na fotografijah je jasno vidno, kaj vse se je nabralo na kupu.

Na koncu poziv vsem, ki nimate vesti. Vseeno tok, tok! Trkamo na vašo vest! Za božjo voljo, ali je res tako težko najti zabojnik za smeti? Mogoče počakati na dan kosovnega odvoza? Težko je razumeti, težko.