TIHOŽITJE OB LJUBLJANICI

Sprehod ob Ljubljanici od mostu čez reko pa vse do Podgrada je svojevrstno doživetje. Lahko si boste ogledali umetnine, ki jih je za seboj pustila Ljubljanica, ko se je v času jesenskih poplav

nezadržno razlivala po dolgem in počez. S seboj je nosila vse, kar plava. Seveda je za gradnjo umetnin uporabila vse razpoložljive materiale, ki jih je ponudila narava in seveda dobri ljudje, ki so ji nesebično podarili gore smeti in druge svinjarije, ki jih je deroča reka utkala v svoje delo.

V nadaljevanju lahko spremljamo Formo vivo brežin ob Poti na Labar, ki jo že leta in leta ustvarjajo pridne roke krajanov. Umetnine so neprecenljive umetniške vrednosti. Mozaiki človeškega uma in odgovornosti. V posameznih umetninah je pester izbor materialov, od opek različnih vrst in proizvajalcev, neprecenljive salonitke, pisane keramične ploščice vseh barv in oblik,...  Pogled v zimskem času, ko ni zelenja, je še posebej vabljiv in ponuja resnično neskončno paleto človeške domišljije. Priporočamo ogled zjutraj, ko sonce z vzhoda obsije vse umetnine in tudi fotografije, ki jih boste lahko posneli (brezplačno), bodo popestrile Vaš zasebni album.