PO ZALOŠKI CESTI JE FURATI FAJN 2010

PO ZALOŠKI CESTI JE "FURATI FAJN" 2010

 

Prireditev je potekala 11.9.2010 v dopoldanskem času in sicer tradicionalno po zaloških ulicah. Začetek prireditve je naznanila pihalna godba Vevče s promenadnim koncertom po ulicah Zaloga. Glasna in poskočna koračnica, ki je zvenela med bloki in hišami, je privabila veliko gledalcev predvsem na okna in balkone. Veliko oboževalcev koračnic pa si je koncert ogledalo v živo. Krajani so vedno znova presenečeni in navdušeni nad živahnostjo, ki jo v zaspano sobotno jutro prinesejo ubrani zvoki »pleh muzike«.  

V nadaljevanju so se nam pridružile konjske vprege, ki so po ustaljenih poteh prevažale navdušene malčke s spremstvom.  Ker so konji vse manj prisotni na naših cestah, je to še vedno prireditev, ki v srca krajanov prinese nekaj nostalgije na pretekle čase. Otrokom pa poživi in popestri dan. Nekateri komaj čakajo naslednje leto, ko bomo, upamo, lahko prireditev ponovno organizirali.

Tako kot vsako leto do sedaj  so člani prostovoljnega gasilskega društva Zalog – Sp. Kašelj sodelovali pri izvedbi turistične prireditve »Po Zaloški cesti je furati fajn«.

Prireditev so popestrili s predstavitvijo svoje opreme, s katero razpolagajo. Prikazali so vsa vozila, ki so med otroki in mladimi požela veliko zanimanje. Videli so vsebino in delovanje orodišč v vozilih, osebno zaščitno opremo. Največje zanimanje krajanov  je bilo namenjeno najnovejši reševalni opremi ,s katero PGD razpolaga. Ves čas prireditve so obiskovalcem prikazovali reševanje ponesrečencev, pripravo ponesrečencev za transport, oživljanje in še mnogo drugih veščin prve pomoči.

Poleg teh prikazov na delovnih točkah so ves čas bdeli nad varnostjo prevozov konjskih vpreg po ulicah Zaloga. Na ključnih poteh in križiščih so postavili svoje člane z opremo in prometno signalizacijo ter tako omogočili varno izvedbo prireditve.