ponedeljek, 06. junij 2011

Spoštovani !

 

TD Zalog se bo v soboto, 11.6.2011 predstavilo na dnevu ČS. Lansko leto se predstavitve nismo udeležili. Letos pa smo k sodelovanju pritegnili nekaj, kar bo morda v naslednjih letih popestrilo športno rekreacijski del naše dejavnosti. TD Zalog  ima v programu zimsko športne aktivnosti, tako da po livadah med Zalogom in Zajčjo dobravo uredi in vzdržuje smučarsko tekaške proge.

Če bi bile zime nekoliko radodarnejše, načrtujemo tekmovanje za staro in mlado, bolj v duhu druženja, zabave in tudi rekreacije. Ker pa so zime resnično preskope s snegom, nam ne uspeva ravno najbolj. Vsekakor že dalj časa iščemo alternativno rešitev. Ideje so bile tudi v kolesarstvu, vendar se tega nismo nikoli lotili.

 

Tokrat smo prišli v stik s podjetjem, ki organizira tečaje in vadbo na posebnih rolerjih, ki se kratko imenujejo Skike.

Ker smo bili mnenja, da bi se morda dalo s tem načinom rekreacije dvigniti športni duh v kraju in v društvu, smo se odločili, da bomo našo idejo prikazali na naši stojnici na dnevu ČS Polje.

Demonstratorji nam bodo ves čas na razpolago in prikazali nam bodo vse možne kombinacije uporabe in vadbe na rolerjih Skike.

Kasneje bomo vse, ki bi želeli to obliko rekreacije pobližje spoznati, povabili na družabno srečanje, na katerem bi lahko dobili vse informacije, se vpisali v tečaj in začeli s prvimi koraki na poti k novi vadbi.

Na predstavitvi v Zajčji dobravi  boste rolerje Skike lahko tudi preiskusili in dobili vse potrebne informacije ter literaturo.

 

Mogoče nekaj informacij o Skike:

 

 

Kaj je Skike?


Skike je zabava za vse v vseh pogojih in na vseh terenih. Bolj dinamičen od nordijske hoje, bolj zdrav od teka, in varnejši od rolkanja in rolanja. Skike ni rezerviran samo za ljudi, ki se ukvarjajo z ekstremnimi športi, ampak za vse ljudi, primeren tudi za tiste, ki se do sedaj niso ukvarjali z športom in, ki potrebujejo poseben pristop zaradi povečane teže ali poškodovanih sklepov. Dodatno, skike je bolj dinamičen, bolj zdrav in varnejši od podobnih športnih aktivnosti. Skikanje dobro vpliva na srce in ožilje, varuje sklepe in vezi ter je odličen pripomoček za hujšanje in oblikovanje telesa.

 

Od kje ime Skike?
Ime izvira iz imen SKate in bIKE. Ime Skike je kombinacija besed skate in bike, elementi kot so napihljiva kolesa in robustno ogrodje, spominjata na kolo (bike), uporaba in tehnika vožnje pa na drsalno tehniko (skate) iz teka na smučeh.

Kdo lahko Skika? Zabava za vse.

Skike ni namenjen samo športnikom in tekačem za trening tehnike in kondicije, ampak je namenjen vsem ljudem, ki si želijo izboljšati svoje športno življenje in zdravje, ter se pri tem tudi zabavati, skike je primeren tudi za vse, ki do sedaj niso bili športno aktivni, saj jim omogoča lahek začetek in enostaven prehod med rekreativce.

Skike je za vse:

*suhe in malo manj suhe
*revne in bogate
*majhne in velike
*stare in mlade
*moške, ženske in otroke

Kje lahko skikam? Dobrodošli na vseh terenih...

Asfalt, makadam, trava, umetne površine- ni terena, ki lahko zaustavi Skike. Kjer navadni rolerji odpovejo, Skike nadaljuje. Skikamo lahko po vsaki utrjeni površini.

Skike lahko uporabljamo za aktivnosti pod različnimi pogoji, vožnjo po gozdnih poteh, treking na podeželskih cestah, ali hitro vožnjo na cestah in ulicah. Prednost je v napihljivih kolesih, vzdžljivemu okvirju in učinkovitih zavorah.

Kjerkoli boste že skikali, ne boste potrebovali posebnih čevljev, saj ustreza vsaka športna obutev. Nič več skrbi, kam pospraviti čevlje med vadbo in kako premostiti prezahteven teren, nič več zadrege pri obisku lokalov, kjer je vstop z rolkami prepovedan.

Se je skikanja potrebno naučiti? Uporabite našo izobraževalno mrežo.

Za primerjavo: Nordijsko hojo izvajajo stotisoči, vendar le redki pravilno.

Enako je z Skikanjem, voziti se lahko nauči vsak sam, vendar pravilno voziti je nekoliko težje. Naša izobraževalna mreža vam je na voljo za pravilen začetek na Skikeih, pravilno tehniko, koordinacijo rok in nog.

In da ne pozabimo, učenje v skupini je lažje, hitrejše, varnejše in bolj zabavno!

Vabljeni na našo stojnico in na stojnice drugih društev in skupin.

 

IO TD Zalog