torek, 11. oktober 2011

Spoštovani!

 

Že dalj časa napovedujemo, da nameravamo organizirati razna predavanja in tečaje, s katerimi bi zapolnili marsikateri zimski večer. Tako smo se z astronomskim društvom Labod dogovorili za zelo kakovostna predavanja, ki bi nam približala vedenje o vesolju in pojavih, ki se odvijajo v nam nerazumljivih dimenzijah. Program je bil pripravljen zelo skrbno in kakovostno.  Dogovorili smo se tudi s šolo, kjer bi v Zalogu lahko izvajali tečaj za vodnike čolnov.  Dogovarjali smo se tudi za tečaj fotografiranja.

Žal se je izkazalo, da krajane vsi napovedani tečaji in predavanja ne zanimajo, saj so se na različna predavanja, informativno prijavili le trije krajani. Podobno je bilo tudi na predavanju o škodljivosti in nevarnosti pelinolistne Ambrozije. Žal se predavanja ni udeležil nihče. Bilo nas je le nekaj članov društva, ki smo bili v organizacijski ekipi.

Ker je za peščico ljudi nesmiselno organizirati tako pomembna predavanja, smo se odločili, da vsa napovedana predavanja odpovemo.

Kje so vzroki za tako apatijo in abstinenco, ne vemo. Morda so predavanja in teme za širšo populacijo nezanimiva, mogoče pa je vsega preveč, saj se je v zadnjem letu v Zalogu res veliko dogajalo.

Če ima kdo kašen predlog, nam ga posredujte, saj želimo ljudem približati teme in aktivnosti, ki bi zanimale širšo javnost.

 

IO TD Zalog