sobota, 14. januar 2012

TELOVADBA ZA ZDRAVJE


Vadbe za ZDRAVJE, VITALNOST, STABILIZACIJO TELESA, DVIG ENERGIJE, JAČANJE IMUNSKEGA SISTEMA, BOLJŠE POČUTJE, VEČJO GIBLJIVOST, KONCENTRACIJO, SAMOPOMOČ.

To so vadbe, ki so primerne za vse starostne skupine, posebej pa so priporočljive za starejše, saj se izvajajo počasi in učinkovito. Med vajami terapevtka pojasni učinek vsake vaje, tako da boste za vsako vajo vedeli, na kaj vpliva in kakšne prednosti in učinke vam prinese.

Poseben poudarek je na pravilno dihanje in pravilno držo med vadbami, ki razbremeni našo križnico in omili težave in bolečine v križu in hrbtenici.

Vaje se začno s samomasažo, ki vzpodbudi delovanje notranjih organov.

Sledi razgibavanje vseh sklepov, od vratnih vretenc, do prstov na nogah. Skozi sklepe nam odteka največ energije. Ko jih ustrezno razgibamo, se energija po telesu neovirano pretaka, kar omogoči boljše počutje in lažje samozdravljenje telesa. Te vaje pomagajo in ugodno vplivajo pri vseh težavah s sklepi – bolečih in oteklih sklepih, težko gibljivih sklepih, osteoporozi, izboljšajo krvni in energijski pretok, uravnavajo krvni pritisk.

Pomemben del vadb so osteopatske vaje, ki izboljšajo marsikatero težavo in lajšajo bolečine zaradi napačnega obremenjevanja trupa. Pomagajo pri težavah s hrbtenico in težavah z notranjimi organi, ki so posledica napačnega obremenjevanja trupa.

Velik poudarek je na energijskih vajah, ki telesu jačajo notranjo energijo, krepijo imunski sistem, ohranjajo mladost in vitalnost. S temi vajami poskrbimo za vsak notranji organ posebej in lajšamo kronične težave in bolezni. Posebne energijske vaje, s katerimi krepimo mišice, ki so povezane z določenim notranjim organom, jačajo energijo notranjih organov in jim pomagajo pri kroničnih obolenjih in bolečinah.

Vaje se končajo s sproščanjem in kratko vodeno meditacijo, ki sprosti vse mišice, telo, um in duha.

Samo 1,5h vas napolni z energijo za cel dan.

Za te vaje ni potrebno imeti nobenega predznanja. Ni važno, koliko ste gibljivi in kakšno kondicijo imate. Ni pomembno, če izpustite kakšen termin ali če se vključite kasneje. Te vaje lahko delate kot preventivo za ohranjanje vašega zdravja, energije, mladosti, vitalnosti in boljšega počutja ali pa jih izvajate, ko je vaše zdravje že načeto in so težave, bolečine in bolezni že tu. Pomagale vam bodo dvigniti energijo, moč in vitalnost telesa in z njihovo pomočjo boste telesu pomagali, da se laže zdravi.

Potrebna oprema: telovadna blazina, udobna oblačila in obutev, voda in predvsem želja da delate zase nekaj dobrega.TELOVADBA ZA ZDRAVJE


Vadbe za ZDRAVJE, VITALNOST, STABILIZACIJO TELESA, DVIG ENERGIJE, JAČANJE IMUNSKEGA SISTEMA, BOLJŠE POČUTJE, KONCENTRACIJO, SAMOPOMOČ.

Enkrat tedensko se dobivamo ob 9:00h do 10:30h v primernih prostorih.
                
 

•    RAZTEGOVALNE VAJE ZA SKLEPE – skozi sklepe nam odteka največ energije,
•    FULFORDOVE OSTEOPATSKE VAJE – najboljše vaje za uravnovešanje in stabilizacijo leve in desne polovice telesa,
•    MAAKO VAJE ZA ODPIRANJE MERIDIANOV – učinkovito vzpostavijo energijski pretok skozi notranje organe, jih krepijo in mladijo,
•    VAJE ZA URAVNOVEŠANJE ČAKER – preko uravnovešanja čaker vplivamo na žleze z notranjim izločanjem in organe ter na splošno dobro funkcioniranje našega telesa,                
•    ENERGIJSKE VAJE QI-GONG – jačajo našo notranjo energijo, ohranjajo mladost in vitalnost,
•    TOUCH FOR HEALING VAJE– povezava znanj kineziologije s kitajsko medicino; krepimo mišice, ki so povezane z določenimi notranjimi organi in tako krepimo energijo skozi notranje organe,
•    YOGA-PILATES – za moč in jačanje določenih vrst mišic,
•    SKUPINSKE MEDITACIJE– sproščanje in masiranje našega telesa in uma skozi meditativno glasbo, masažo kitajskih akupresurnih točk in vodenih meditacij.

Vaje vodi Andreja Hartner, terapevtka limfne drenaže, kitajske tui-na, kranio-sakralne in klasične masaže, Usui in Imara reiki mojstrica, reiki terapevtka, inštruktorica zdravega in naravnega življenja.

Vaje so primerne za vse starostne skupine. Izvajajo se počasi in učinkovito, v pravilni drži in pravilnem dihanju.Potrebna oprema: telovadna blazina, udobna oblačila, voda in predvsem želja da delate zase nekaj dobrega.

 

 

ENERGIJE IN NARAVNE POTI DO ZDRAVJA


KITAJSKA TRADICIONALNA MEDICINA


Spoznali boste:

•    5 največjih sovražnikov našega zdravja in kako vplivajo na naše notranje organe,
•    kako vplivajo čustva na naše zdravje in na notranje organe (ledvice, jetra, srce, pljuča, želodec),
•    yin-yang in teorija petih elementov (kako prepoznamo kje imamo težave),
•    kako ohraniti dobro energijo notranjih organov (kdaj in kaj jesti, biološka ura notranjih organov),
•    funkcija energijskih kanalov-meridianov, spoznavanje pomembnosti meridianov in načini samopomoči prek meridianov

V naslednjih predavanjih boste spoznali še:
•    najbolj učinkovite akupresurne točke za samopomoč za različne težave (bolezni srca, krvni pritisk, nespečnost, bolezni pljuč, glavobol, migrena, depresija, pomanjkanje energije, išias, bolečine v trebušnih organih, križu, rodilih)
•    samopomoč z bioenergijo in najbolj učinkoviti položaji rok (za pomirjanje, težave z žlezami z notranjim izločanjem, težave z očmi, težave s centrom za ravnotežje, išiasu, padcu imunskega sistema, trebušnimi organi, ledvicami)
•    najbolj učinkovita naravna zdravila (za lajšanje težav z ledvicami, jetri, srcem, hormonske težave, težave z želodcem, prehladna obolenja, bolečine v grlu, naravni antibiotiki),
•    EFT metoda (metoda tapkanja akupresurnih točk),
•    kako okrepiti naše oči,
•    kakšna hrana je priporočljiva pri določenih težavah,
•    in še mnogo zanimivih tem s področja naravnih metod samopomoči.

Predavateljica in vaditeljica Andrejka Hartner, terapevtka limfne drenaže, kitajske tui-na, kranio-sakralne in klasične masaže, inštruktorica zdravega načina življenja.Tanja Bole, Jan 31, 2012 10:53:28 AM
Zanima me,kje se izvajajo te vaje.To mi se zdi čudovito vendar dvomim,da je to tudi pri nas v Portorožu tega še nisem zasledila in mi je za to zelo žal. pa lep pozdrav Tanja