sobota, 05. maj 2012

Spoštovani!

 

Zagotovo ste bili v prenekateri prestolnici širom po svetu, še zlasti v evropskih državah. Turistični vodiči so Vam imeli veliko povedati o vsaki, na videz še tako nepomembni zadevi. Z zanimanjem smo si vedno ogledovali pročelja, hiše, v katerih so živeli pomembni ljudje. Veliko je tega in vedno polni vtisov pridemo domov in svoja doživetja in spoznanja  navdušeno razlagamo sorodnikom in sosedom. Pa ste se že kdaj vprašali, če poznamo prestolnico Slovenije?

V TD Zalog smo se vprašali in ugotovili, da naši prestolnici delamo krivico. Nešteto je objektov in trgov, ki imajo svojo zgodovino in svojo zgodbo. Vsakodnevno dirjamo sem ter tja po ulicah Ljubljane, le redko dvignemo pogled in si ogledamo čudovita pročelja, kaj šele, da bi se seznanili, kaj vse se je dogajalo v teh čudovitih, meščanskih hišah. Ravno zato smo se v TD Zalog odločili, da letošnji izlet organiziramo v Ljubljano.

Zjutraj se bomo preprosto odpeljali iz Zaloga z avtobusom LPP številka 11. V mestu nas bo pričakal turistični vodič. Popeljal nas bo po ulicah in trgih ter nam razložil veliko tega, česar nismo vedeli. S turističnim vodičem se bomo kasneje z vzpenjačo popeljali na Ljubljanski grad in si od tam ogledali Ljubljano. Po vseh teh ogledih se bomo sprehodili v Trnovo, na Špico, se vkrcali na ladjico, ki nas bo popeljala na 5-urno plovbo do Podpeči in nazaj. Seveda se bomo z ladjico popeljali tudi skozi center mesta. Na ladjici nas bo čakala posadka, ki bo ves čas skrbela za dobro počutje. Hrane in pijače bo v izobilju, tako da zagotovo nihče ne bo odšel domov lačen ali žejen. Po končani plovbi se bomo z avtobusom številka 11 odpeljali domov v Zalog.

Prepričani smo, da bo izlet zanimiv in marsikdo bo šele po tem izletu spoznal, da je Ljubljana prestolnica, ki jo obiskujejo in občudujejo množice tujih turistov, kar pomeni, da je tudi Ljubljana zelo zanimiva in lepa.

Izlet bo v soboto, 16. juniija 2012.

Cena za člane TD Zalog bo predvidoma 33,00 €, za nečlane pa 37,00 €. Za otroke do 15. leta starosti bo cena predvidoma 27,00 €.

Vse, ki Vas izlet zanima, vabimo, da se zaenkrat neobvezno prijavite na naš elektronski naslov   info@td-zalog.si . Vse, ki se boste prijavili, bomo o podrobnostih obvestili v 14 dneh in takrat boste dobili tudi vse ostale informacije o izletu.

Glede na to, da je število na barki omejeno, priporočamo, da s prijavo ne odlašate.

 

TD Zalog